Logo Pic
venember83 2024. április 29.

Két szabadnappal kezdi a hetet a csapat

vlahovic_dusan_mergelodik_palyan.jpgA Milan elleni mérkőzést követően a Tuttosport szerint a mester két szabadnapot adott a keretnek, mert nagyon feszült a helyzet, elégedetlenség, csalódottság és keserűség jellemzi a csapatot, és így remélhetőleg ki tudnak kapcsolódni a játékosok. A keretbeli elégedetlenséget jól mutatta például a jelenet, amikor lecserélést követően Dušan Vlahović elégedetlenkedő gesztusok mellett dühösen a vizesüveget is eldobta.  

A döntetlen kapcsán természetesen a sajtóban is elégedetlenségének adott hangot több szakember, például Ivan Zazzaroni a Tuttojuve beszámolója szerint: „A Juve elég rosszul játszott kedden, de sikerült egy véletlenből betalálni a 83. percben, és ezzel megvan a kupadöntőbe jutás a Lazio ellen, akik megérdemelték volna a döntőt. A Milant sikerült a második félidőben nyomás alá helyezni, de a gólszerzés nem jött össze, most pedig a harmadik hely is veszélybe került, mivel nagyon közel van a tabellán a Thiago Motta által vezetett Bologna.”

Massimo Pavan pedig értetlenül állt Massimiliano Allegri döntései mellett, amint arról a Tuttomercatoweb beszámolt: „Nem tudom értelmezni Massimiliano Allegri döntéseit mostanában. Miért teszi be Fabio Mirettit tíz percre egy ilyen fontos meccsen, s miért nem Carlos Alcaraz mellett dönt, aki jól tud távolról lőni? Az olasz srác jó ideje nem játszott, és nem volt ráhatása meccsekre jó ideje. Miért nem próbálja ki a mester legalább rövid időre a hármast Federico Chiesa, Dušan Vlahović és Kenan Yıldız bevetésével? Emellett Alex Sandro keddi játszatását sem tudtam hova tenni.”

A Juventus rossz időszaka csak folytatódik január óta, azonban a csapat teljesítménye mintha csak romlana márciusban és áprilisban, az IlBianconero pedig csalódást keltő támadási mutatókról írt.

Például a Juventus nem talált be az elmúlt hat bajnokiból négy meccsen, és csak három gól fűződik a csapat nevéhez, amiből kettő rögzített helyzetből érkezett (Federico Gatti szöglet után talált be, Dušan Vlahović szabadrúgásból), plusz volt egy öngól Alberto Dossena jóvoltából.

A Juventus nyílt játékból március 10-én lőtt utoljára gólt, az Atalanta elleni meccsen, így statisztikai tekintetben az utóbbi másfél hónapot tekintve a Juventus rendelkezik a legrosszabb támadási mutatókkal, még a már kiesett Salernitanának is sikerült az Öreg Hölgynél több gólt szereznie ugyanezen időszakban.

Vissza a címlapra
Juventus FC blog
Minden, amit a Juventusról tudni lehet: friss hírek, pletykák, nyilatkozatok, összefoglalók, elemzések, átigazolások, történelem. Forza Juve!
Legjobban pörgő posztok
Nagy maasdam sajt teszt
Linda Morvai • 22 nap
A Salernitana elleni mérkőzés
Apuleius • 5 nap
Az Atalanta elleni mérkőzés
Apuleius • 1 nap
Nagy változások várhatók a középpályán
venember83 • 7 nap
Továbbra is Motta a Juve első számú kiszemeltje
venember83 • 9 nap
Cikkek a címlapról
Tanyavilágban kalandoztunk
Újabb kalandra indultunk, hogy tovább kutassunk szélmalmok után. De mielőtt belekezdtünk volna a tényleges kutatásba, Lajosmizsénél letértünk az útról. Ha már erre jártunk, felkerestük a csodás óriástölgyet. A GPS szépen elvezet ide, a tanyák között kanyargó homokos úton, nyugodtan…
Feltámasztjuk a férjem libidóját!
Hat év elteltével Carlo és Elena Amatriciani házassága válságba kerül, Carlo ugyanis – ahelyett, hogy óránként hálát adna a sorsnak, amiért Elena kaliberű nő jutott neki – egyik reggel arra ébred, hogy képtelen immár izgatónak találni a hitvesét. Elena nem mutatkozik éppen megértőnek a probléma…
>