Logo Pic
morgen hart 2024. augusztus 01.

Csáth Géza: A vörös Eszti

"Erna úgy érezte, itt az idő, amikor a saját keserves, önbizalom nélküli napjaiért, a tükörbe nézés sok elégedetlen percéért, amelyek együtt sok-sok szenvedést jelentettek, eme alapjában igen finom - tehát igen hiú! - nő számára: kárpótlást vegyen magának. Az első másodpercben tisztában volt vele, hogy mit kell tennie..."

Libri

Amilyen kétségtelen siker volt az Ópium nálam, olyan hullámvasutazás volt A vörös Eszti. Az elején teljesen úgy éreztem, mintha az Egy nő századfordulón született verzióját olvasnám. Aztán megérkeztek a férfi-fókuszú, terjedelmesebb írások. Volt olyan, amelyikbe három vagy négy egymást követő estén egyazon oldalon aludtam bele. Még ezt követően is kiragyogott egy-egy darab a szövegek közül, de összességében ez most inkább nem tetszett. A huszonkettőből három novellát tudok kiemelni, amit minden körülmények között ajánlok: az Erna, az Irén mama és A fekete kutya címet viselőt.

Örülök, hogy az Ópiumot előbb olvastam.

h85.jpg

A folyamatosan frissülő listát a már olvasott darabokról itt tudjátok követni. 

Vissza a címlapra
MERLE MEGMONDJA
Merle eddig csupán utazó, gasztroblogger vércsirkeként működött. De valójában mindenről van véleménye. Rendkívül elfoglalt, ezért gondolatait két pötyögő-manó írja meg. Egy fiú, egy lány. Az életben is egy pár. Olvassátok nyitottsággal, humorérzékkel.
Legjobban pörgő posztok
Brutális turné közeleg 2025 elején
KoaX • 3 nap
A PSV elleni mérkőzés
Apuleius • 7 nap
Emma Stone a furaság királynője. A kegyelem fajtái (filmkritika)
onozorobi • 7 nap
Nagy kakaós krémmel töltött ostya teszt
Linda Morvai • 27 nap
A Napoli elleni mérkőzés
Apuleius • 3 nap
Cikkek a címlapról
Két kilátó és Vitányvár romjai a Vértes erdőin átvágó túrán
Kilátás a Kis-Kopasz kilátójából Tatabánya és a Gerecse dombjai felé A TÚRA ÚTVONALÁNAK SZINTMETSZETE A túra útvonala a Google Térképen A túra útvonala GPX formátumban A TÚRA JELLEMZŐI - Megtett távolság a kitérőkkel együtt: 27,15 km (turista GPS-sel mérve)- Szintemelkedés/lejtés a…
Maja Kastelic: Találj meg!
Maja Kastelic: Találj meg! Ára: 4990 helyett - 31% kedvezménnyel - 3440 ft Megrendelhető: ide kattintva A SILENT BOOK lenyűgöző illusztrációi titkokkal teli világba hívnak. A nyitott ajtók mögötti fényeket követve, ha elég kíváncsi vagy, te is megtalálhatod, hova vezetnek a nyomok. Maja Kastelic…
>